Новини 

Польська прокуратура поки не встановила причину смерті 4-річного хлопчика з України

Судово-медична експертиза не дозволила встановити причину смерті 4-річного хлопчика з України, який проживав з батьками і старшою сестрою у населеному пункті Вєжбінек поблизу Коніна Великопольського воєводства (захід Польщі).

Про це у коментарі Укрінформу повідомила речниця окружної прокуратури в місті Конін Ева Возняк, яка зазначила, що додатково буде проведено гістопатологічну і токсикологічну експертизи.

“Розтин тіла не дозволив встановити причину смерті цієї дитини. Дитина не мала ані зовнішніх, ані внутрішніх травм. Патологоанатом не зміг вказати, що стало безпосередньою причиною смерті. Відтак, було відібрано матеріал для проведення гістопатологічної й токсикологічної експертиз”,- повідомила речниця окружної прокуратури.

За її словами, їх результати мають бути відомими за місяць. Відтак, можливо, вони дадуть змогу встановити безпосередню причину смерті дитини.

Возняк повідомила, що маму дитину з огляду на її психологічний стан не можна буде допитати у найближчі десять днів. Натомість допит батька не наблизив прокуратуру до з’ясування того, що стало причиною смерті дитини.

Прокурор також уточнила, що батько дитини приїхав працювати до Польщі ще до повномасштабного вторгнення РФ в Україну, а сім’я приїхала до нього після 24 лютого 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, тіло хлопчика було виявлено в понеділок вранці у населеному пункті Вєжбінек поблизу Коніна. Після попереднього огляду тіла слідчі не можуть ані виключити, ані підтвердити причетність до смерті дитини третіх осіб.

У цій українській сім’ї є ще 15-річна донька жінки від першого шлюбу.

Читать далее