Поради 

Яку функцію виконує побутовий рекуператор

Побутові рекуператори: https://kkplus.shop/klimaticheskaya_tehnika/ventilyaciya/ventilyacionnye-ustanovki/bytovye-rekuperatory-vozduha/ створені для того, щоб зберігати тепло в будинку та забезпечити повноцінний повітрообмін з мінімальними витратами електрики. Прилад відповідає за подачу свіжого повітря в приміщення і видалення відпрацьованого, через спеціальні отвори в стіні зі збереженням тепла. Пристрій нагріває припливне повітря, використовуючи теплоповітряні маси, які виходять з приміщення, не використовуючи при цьому електричну потужність. Витрати енергії йдуть тільки на роботу вентилятора.

Принцип роботи побутового рекуператора

Рекуперація працює поперемінно. Прикладом, якщо 60 секунд витрачається для того, щоб витягнути відпрацьоване повітря, то стільки ж використовується для того, щоб подати вже нагрітий потік, після чого цикл починає повторюватися. Під час витоку і притоку, повітря пересувається одним і тим самим каналом. Теплообмінник, що стоїть на витяжці, віддаватиме тепло повітрю, що надходить, і нагріватиме його.

Побутовий рекуператор

Крім рекуперації, такі пристрої можуть злагоджено функціонувати тільки на один режим: приплив або витяжку.

Приплив відповідає за швидке оновлення повітря, а витяжка відповідно функціонує для забору повітря з кімнати та відведення назовні.

Функціональність

Якщо говорити про гучність системи, то рекуператор може видавати від 21 дБ. Сучасні виробники оснащують дані системи фільтраційними елементами, оскільки повітря дуже забруднене. Для забезпечення тонкої фільтрації яка є досить важливою для алергіків, розробники ставлять вугільні фільтра, допомагаючи захиститися від сезонної алергії. Одноступенева фільтрація дає змогу видалити з потоку великий пил, пух і комах, що буде достатньо для збереження чистоти й екологічності повітря.

Задаючись питанням, навіщо потрібен рекуператор? – можна знайти кілька відповідей. Насамперед такий прилад, у порівнянні з іншими вентиляційними системами, не споживає електрику для того, щоб нагріти або охолодити вхідний потік, за рахунок використання теплообміну. Друга причина полягає в тому, що рекупераційна система не потребує складного монтажу або спеціального обслуговування, що значно збереже бюджет власника.

Завдяки винятковим технічним характеристикам купівля цього приладу є вигідним і екологічним рішенням.

Використання рекуператора дозволяє досягти комфортних умов і оптимального рівня температури в приміщенні, які будуть безперервно підтримуватися. Крім екологічності, пристрій пропонує поліпшення якості повітря і запобігання потрапляння забруднень у простір.

Читать далее